• Rambla de la Girada, 97 baixos, Vilafranca del Penedès, Barcelona
 • 93 819 80 74
 • cop@copenedes.com
  • 22 GEN 15
  • 0
  Ull plorós

  Ull plorós

  Ull plorós.

  L’ull humà, i en particular la superfície anterior del mateix, necessita de la lubricació adequada i constant per part de la llàgrima, per poder mantenir la vitalitat dels seus teixits i així mateix proporcionar confort i bona qualitat visual.
  Una vegada la llàgrima ha realitzat les seves funcions, és finalment eliminada de l’ull per un sistema de drenatge a manera de “canonades” fins que la condueixen fins a la cavitat nasal; és l’anomenada via lacrimal.

  Quan es produeix un excés de llàgrima, i el seu volum supera la capacitat de drenatge, apareix l’ull plorós. Es pot anar des de la sensació de tenir l’ull mullat, amb caiguda ocasional d’una llàgrima, fins a un desbordament o llagrimeig constant sobre la galta. En moltes ocasions l’ull plorós produeix també visió borrosa.
  Les causes principals són l’obstrucció en algun nivell de la via de drenatge llacrimal, processos que irritin la superfície ocular i que provoquen un llagrimeig reflex o d’emergència, i determinades alteracions anatòmiques de les parpelles.

  Un ull plorós requereix la valoració clínica i exploració minuciosa per part de l’oftalmòleg, per poder determinar l’origen del mateix i, en conseqüència aplicar el tractament que correspogui, en moltes ocasions de tipus quirúrgic.

  Aquest article també està disponible en: Spanish

  Deixa una resposta →

Photostream