Cataractes: què són i quan operar

Cataractes: què són i quan operar.

La cataracta és la opacificació del cristal·lí, que és la lent intraocular que té l’ull humà per enfocar de forma nítida les imatges, a manera del zoom d’una càmera de fotos. El nom de “cristal·lí” deriva de l’aspecte transparent, transllúcit d’un cristall, i que permet el pas nítid de les imatges en el seu trajecte cap a la retina.

És conegut que fa anys s’esperava al fet que aquesta opacificació del cristal·lí fos gairebé total, de manera que el pacient pràcticament es quedava sense visió. Fa temps es solia dir: “cal esperar que maduri la cataracta”.

En termes actuals, cataracta és la pèrdua de transparència del cristal·lí, qualsevol que sigui el seu grau, i no és aconsellable esperar a veure molt malament per anar a l’oftalmòleg a la recerca de solució.

El símptoma principal és la visió borrosa, però hi ha altres símptomes que han de fer pensar en l’existència de cataracta, com són la pèrdua del contrast en les imatges, sobretot quan baixa la llum diürna, la disminució del contrast dels colors, la fotofòbia o molèstia intensa provocada per la llum, la dificultat en la conducció nocturna i finalment, l’aparició de visió doble.

La justa valoració de l’impacte d’aquests símptomes en la qualitat de vida del pacient, juntament amb la minuciosa exploració pel part de l’oftalmòleg, són la base fonamental per decidir si ja és el moment d’operar una cataracta.

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la