La por millora la visió

La por millora la visió.

La por ens produeix una paralització momentània i la resposta a la paralització condueix a una millora global de la visió. Hi ha estudis que demostren que quan tenim por, percebem alguns aspectes del nostre entorn amb major claredat. Intuïtivament té sentit que un animal o humà només vegi els detalls més bàsics davant una escena potencialment perillosa, atès que és important que siguem capaços de percebre les coses ràpidament.

D’altra banda, quan ens espantem obrim més els ulls, s’engrandeix el camp de visió i podem destriar millor elements de la visió perifèrica

Referència a l’estudi de la American Psychological Association clicant aquí.

Però n’hi ha d’altres:

Por a perdre la visió o escatomofobia.

És una fòbia estesa entre la població sent les persones diabètiques el grup més afectat. Un 85% sap que podria en risc la seva visió si no controla adequadament la seva diabetis. De fet, la retinopatia diabètica és una de les malalties que més pèrdua de visió pot provocar si no es diagnostica i es tracta a temps.

Por a la visió perifèrica o mirada evitativa.

És el desig de no sentir-se observat o la inquietud que desperta el fet de saber que una altra persona està pendent de nosaltres. D’igual forma es tendeix a defugir la mirada evitant fixar la vista de forma més o menys contínua sobre la persona amb la qual interactuem. Succeeix quan tenim problemes d’autoestima i ens preocupa molt la valoració que ens donen els altres. Patim inseguretat i manca de confiança en el que diem o fem. El tractament que s’empra en aquests casos sol anar dirigit a reforçar l’autoestima, determinant les causes que la van originar per eliminar els pensaments que interfereixen la nostra relació amb els altres.

Por a veure doble o diplofobia.

És el temor irracional a veure doble i sol perjudicar-nos quan ens impedeix realitzar activitats quotidianes. Les més afectades solen ser aquelles que poden suposar un risc per a la nostra salut i les dels altres com podria ser conduir. Per superar-la s’aconsella tractament psicològic, acompanyament terapèutic o coaching ontològic.

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la