Cataracta

Què és la cataracta?

La cataracta es produeix per la pèrdua de transparència del cristal·lí. El cristal·lí és la nostra lent natural que refracta la llum i ens permet enfocar correctament a diferents distàncies a manera del zoom d’una càmera de fotos.

La cirurgia moderna de cataractes es pot considerar com una cirurgia de reemplaçament de lents. La lent natural, envellida i tèrbola de l’ull, el cristal·lí afectat, es retira i es reemplaça amb un nou implant de lent artificial. El nou implant restaura la claredat del sistema òptic i millora la visió.

L’elecció del cirurgià, el tipus de cirurgia i l’implant és de summa importància per al seu resultat visual permanent. El Dr. Arcalís és un líder en cirurgia refractiva de cataractes, la especialitat emergent en la qual s’aborda i optimitza tot el sistema visual en el moment de la cirurgia de cataractes. Això proporciona una millora de la visió de l’estil de vida en millorar la qualitat de la visió i minimitzar la necessitat d’ulleres després de l’operació.

El Dr. Arcalís utilitza la tecnologia més avançada, els diagnòstics preoperatoris millorats, els càlculs intraoperatoris i les lents intraoculars més avançades per a aconseguir el nivell més alt de resultats visuals.

Símptomes de la cataracta:

Causes i prevenció de la cataracta:

De moment, no hi ha una manera de prevenir la cataracta, però si que poden realitzar-se revisions a partir dels 40 anys per a detectar la seva presència.

A partir d’aquesta edat, és aconsellable seguir una sèrie d’hàbits alimentaris com els que recomana la American Academy of Ophthalmology i altres estudis arribats de japó i Suècia.
Aquest estudis demostren que una dieta rica en aliments antioxidants poden reduir el risc de desenvolupar cataractes.

Els antioxidants protegeixen les nostres cèl·lules del mal produït per molècules conegudes com a radicals lliures. Aquest mal es coneix com a oxidació.

Els radicals lliures en el nostre organisme poden provenir de:

  • raigs ultraviolats (UV) del sol
  • fum del tabac,
  • la contaminació
  • procés de consum d’energia del nostre organisme.

L’oxidació pot portar al desenvolupament de cataractes en produir canvis en els greixos i proteïnes del cristal·lí, enfosquint-lo.

Els antioxidants ajuden a desaccelerar o prevenir el mal produït pels radicals lliures. Els antioxidants inclouen les vitamines C i E, algunes substàncies que es troben en les plantes, conegudes com a flavonoides i en alguns minerals com el seleni.

Procediment

La COP és un dels primers centres on els metges realitzen aquesta cirurgia de cataracta assistida per làser guiada per ordinador, que representa la cirurgia de cataracta més precisa disponible en l’actualitat a nivell mundial.

El làser assoleix molts dels passos de la cirurgia tradicional de cataractes amb extrema precisió i també s’usa simultàniament per a tractar nivells baixos d’astigmatisme. S’ha demostrat clínicament que el làser redueix la quantitat d’energia utilitzada a l’ull.

El làser de femtosegundo es pot acoblar amb qualsevol dels paquets refractius / opcions de LIO o amb una lent monofocal per al nivell més alt de precisió i automatització disponible en el món avui dia.

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA CIRURGIA DE CATARACTES

Quin és el període de recuperació?

La recuperació de la cirurgia és molt ràpida, a la Clínica Oftalmològica del Penedès utilitzem les últimes tècniques mínimament invasives.  La majoria dels nostres pacients tornen a les seves activitats regulars l’endemà de l’operació. Els pacients poden fer exercici, jugar tennis, fer ioga i reprendre la majoria de les seves activitats, el dia després de la cirurgia de cataractes. Hi ha una restricció d’una setmana per a la natació submergida i un mes per al busseig.

Necessitaré ulleres després de la cirurgia?

Depèn de les condicions específiques de l’ull, el tipus de cirurgia que s’ha practicat i el tipus de lent que s’implanta en el vostre ull. Aquestes són eleccions i discussions importants que el doctor tindrà amb vostè abans de la cirurgia.

Tornaré a tenir cataractes algun dia?

No, mai més! Durant la cirurgia de cataractes, la lent ocular i natural de l’ull es retira i es reemplaça per un implant de lent artificial transparent. L’implant durarà tota la vostra vida. La cataracta no pot tornar de la mateixa manera que una vesícula biliar no torna després de la seva extirpació.

He sentit que alguns necessiten sotmetre’s a un procediment amb làser després de la cirurgia de cataractes.

És possible que dins dels primers 5 anys, la càpsula transparent de la vostra lent natural es quedi en el seu lloc durant la cirurgia de cataractes i el nou implant de lent artificial es manté dins de la càpsula original. Cada vegada menys la càpsula pot tornar-se tèrbola (coneguda mèdicament com a opacitat capsular posterior) i requerir un cop de làser ràpid, ambulatori i sense dolor, anomenat capsulotomía YAG. Això es realitza normalment dins dels primers cinc anys després de la cirurgia en alguns dels pacients.

És la cirurgia amb làser per a cataractes millor que la tradicional?

La cirurgia de cataractes amb làser empra un sofisticat làser de Femtosegundo i una imatge tridimensional molt precisa per a realitzar amb precisió certes parts de la cirurgia de cataractes.

Els estudis han demostrat que el làser té una millor precisió que la cirurgia manual per a certs passos. A més, atès que el làser suavitza prèviament la densa cataracta, es requereix menys energia amb una seguretat potencialment major.

Afectarà la cirurgia de cataractes al meu glaucoma?

Sí, en positiu, pot disminuir! El glaucoma és pressió elevada dins de l’ull i és una patologia que augmenta amb l’edat. Està present en fins al 30% dels pacients que requereixen cirurgia de cataractes. Els pacients generalment poden esperar que la seva pressió ocular millori lleugerament després de la cirurgia de cataractes. El dr. Arcalís pot utilitzar el sistema iStent, un micro stent que es col·loca en el moment de la cirurgia de cataractes i ajuda als pacients a disminuir la seva necessitat de gotes de glaucoma.

Em cobrirà la meva assegurança privada o la seguretat social la cirurgia de cataractes?

La cirurgia bàsica de cataractes està coberta per l’assegurança. Els serveis “refractius” millorats en el moment de la cirurgia de cataractes no estan coberts i es consideren “cosmètics”, similar a la correcció de la visió amb làser LASIK.

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la