Oftalmologia per edats

Oftalmologia

per a nens

Oftalmologia

per a joves

Oftalmologia

per a adults

Oftalmologia

per a avis

Oftalmologia per a nens

Els problemes més comuns en nens són l’estrabisme, petites inflamacions a la parpella (chalazion), ull gandul (ambliopia), la obstrucció del conducte lacrimal (epífora) i necessitar dur ulleres amb altes graduacions. En aquest últim cas, recomanem una revisió completa amb gotes de dilatar la pupil·la, i un exhaustiu examen optomètric, per a confirmar graduació (miopia, astigmatisme o hipermetropia). D’aquesta manera, es podria prevenir l’aparició de l’ull gandul.

És especialment recomanable una visita oftalmològica si:

 • Una o les dos pupil·les tenen una aparença blanquinosa inusual
 • El nen llagrimeja molt
 • Falta de coordinació en el moviment muscular entre ambdós ulls
 • Hipersensibilitat a la llum
 • El cap del nen sempre està girat/ inclinat d’un costat
 • Llegeix molt a prop del llibre, o veu la televisió a molt curta distància
 • Té un ull més gran que l’altre
 • És nadó prematur (30 setmanes o menys de gestació)

Oftalmologia per a joves

En els joves adults el més comú és l’estrés ocular i lesions ocasionals. És important mantenir un estil de vida saludable i protegir els teus ulls de la sobreexposició a la llum i a situacions de riscos per a prevenir molts problemes de visió. D’altra banda, joves que tinguin miopia, hipermetropia o astigmatisme poden ser aptes per a operar-se amb iLASIK, una innovadora tècnica de microcirurgia que elimina les dióptries reduint els riscos de complicacions al mínim.

Cirurgía làser

A la clínica oftalmològica del Penedès només emprem l’última tecnología pels nostres pacients.

Amb qualsevol dels procediments actuals de cirugía làser, l’anestèsia sempre és local, la cirugía no s’allarga més de 15 minuts des del moment en què s’accedeix a quiròfan i poden gaudir de una millora de visió substancial nomès sortir de quiròfan.

Tècnica Femtolàsik

iLASIK és una revolució en la cirurgia LASIK. Representa el pinacle de l’absència de fulles (Femto-LASIK, amb correcció de la visió amb làser totalment personalitzada, i és una de les solucions LASIK premium disponibles al món avui dia. Amb la introducció del procediment iLASIK, LASIK s’ha tornat encara més predictible i precís. i més segur que mai: amb més de 10 milions de procediments realitzats amb èxit a tot el món, amb excel·lents resultats.

ICL

 • En casos d’altes graduacions o còrnies incompatibles amb la tècnica iLASIK, altres opcions quirúrgiques són possibles: l’implant d’una lent intraocular epicristal·liniana (ICL) per a corretgir les diòptries (video ICL)
 • L’ull sec és una de les dolències més comuns, sobre tot degut a l’exposició continuada a la llum de pantalles. És tractable amb gotes hidratants pels casos menys greus.

Oftalmologia per a adults

La majoría d’adults al voltant de 40-50 anys que venen a la consulta mèdica amb problemes de refracció, acostumen a tenir la creença que han d’operar-se  amb el procediment conegut com cirugía làser (link). No obstant, s’ha de tenir present que fins que no s’ha completat una visita amb l’oftalmòleg i s’han realitzat les proves pertinents, no es pot confirmar el tipus de procediment més adient.

Només el 35% d’adults tenen visió perfecte sense ulleres, lentilles o cirurgia. Amb mesures de correcció adequades, aproximadament el 75% d’adults tenen visió perfecte, mentre que l’altre 25% de la població no veu gaire bé.

Adicionalment, s’han de tenir en compte les següents observacions:

 • L’aparició de presbícia (vista cansada), és perfectament corretgible amb lents de contacte, ulleres o cirurgia intraocular altament avançada
 • L’ull sec és una de les dolències més comuns, sobre tot degut a l’exposició continuada a la llum de pantalles, és tractable amb gotes hidratants pels casos menys acusats
 • Si et ploren els ulls, és possible que pateixis una obstrucció del conducte llagrimal; el teu doctor pot solucionar-ho amb un sondatge lacrimal i tractament antibiòtic
 • Si tens diabetes, hipertensió arterial, o algún familiar amb glaucoma o degeneració macular, convé fer un estudi oftalmològic exhaustiu per a descartar patologies greus
 • Si prens molts medicaments per motius de colesterol, tiroides, ansietat o depressió, és possible que tingui efectes adversos en la teva visió

Tot i que l’agudesa visual es mantè estable fins als 60-70 anys, és probable que la visió d’aprop disminueixi. La lent d’enfocament de l’ull es torna menys flexible i enfocar a curta distància es fa més difícil. En aquests casos, les ulleres o la cirurgia amb lent intraocular poden solucionar el problema.

La lensectomia refractiva es especialment recomanable per corregir la miopia o la hipermetropia substituint la lent natural de l’ull (cristalí) per un implant artificial de lents intraoculars (IOL) que té la potència adequada per als ulls.

Tot i que la lensectomia refractiva fa servir les mateixes tècniques d’èxit de la cirurgia moderna de la cataracta, hi ha una diferència notable. La cirurgia de la cataracta es realitza principalment per eliminar la cataracta del pacient que obstrueix la seva visió, mentre que es realitza una lensectomia refractiva per reduir la dependència d’una persona de les ulleres o de les lents de contacte. Un avantatge que posseeixen les persones que s’operen de lensectomia refractiva és que mai hauran de tenir una cirurgia de cataractes en el futur.

El procediment de lentectomia refractiva es realitza de forma ambulatòria. Només es tractarà un ull a la vegada. Després que l’ull estigui completament adormit amb anestèsia tòpica o local, la lent natural de l’ull s’assimilarà suaument a través d’una petita incisió, d’amplada d’un vuit de polzada.

A continuació, la nova lent intraocular es plegarà i s’inserirà a través de la mateixa microincisió. Aquesta incisió és “auto-segelladora” i generalment no requereix punts de sutura. Es manté fermament tancada per la pressió natural de l’exterior a l’ull. Aquest tipus d’incisió sana ràpid i proporciona una recuperació molt més còmoda. Si l’ull té un astigmatisme preexistent, el cirurgià pot triar fer microincisions a la còrnia per reduir l’astigmatisme.

Aniràs a casa poc després de la cirurgia i us relaxareu per la resta del dia. Tothom guareix una mica diferent, però molts pacients indiquen una millora de la seva visió gairebé immediatament després del procediment.+

Oftalmologia per a avis

Les cataractes són la principal causa de pèrdua de visió a partir dels 60 anys. És un error comú pensar que la cataracta es queda igual a mesura que passa el temps. Però la mancança d’una prevenció eficaç d’aquesta malaltia pot conduir a l’empitjorament de la cataracta, degut a la creixent opacificació del cristal·lí.

La cirurgia de cataractes és una de les tècniques quirúrgiques més empleades a nivell mundial, i de les més segures avui dia. És una solució eficaç per a millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Existeixen altres patologies en aquest grup que cal tenir en compte:

 • Degeneració macular assossiada a l’edat (DMAE): afecta la màcula (part sensible a la llum de la retina), i causa pèrdua de visió central.
 • Retinopatia diabètica: és una condició que apareix en persones amb diabetes.
 • Ull sec: afecta particularment a les dones, sobre tot a partir dels 55 anys.
 • Si pren molts medicaments per motius de colesterol, tiroides, ansietat o depressió, és possible que tingui efectes adversos en la teva visió
 • Glaucoma: afecta el nervi òptic de diverses maneres, perjudicant severament la visió, freqüentment l’àrea perifèrica.

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la