Vista cansada (presbícia)

Què és la vista cansada o presbícia

A partir dels 40-45 anys, el cristal·lí humà va perdent la seva capacitat d’enfocar els objectes pròxims (35 a 50 cm), donant lloc a l’aparició de la presbícia o vista cansada.

Símptomes dela vista cansada (presbicia):

Causes i prevenció de la vista cansada (presbicia):

La nostra lent natural, es troba dins de l’ull darrere de l’iris. Canvia de forma per a enfocar la llum en la retina perquè pugui veure. Quan ets jove, la lent és suau i flexible, canviant de forma fàcilment. Això et permet enfocar objectes tant de prop com des de lluny. Després dels 40 anys, la lent es torna més rígida. No pot canviar de forma tan fàcilment. Això fa que sigui més difícil llegir, enfilar una agulla o fer altres tasques de primer pla.

No hi ha manera de detenir o revertir el procés d’envelliment normal que causa la presbícia. No obstant això, la presbícia es pot corregir amb ulleres, lents de contacte o cirurgia. Si no corregeix la presbícia, és possible que el molestin els maldecaps i la fatiga ocular.

Procediment

Per a la solució de la vista cansada (presbicia) , s’han desenvolupat diverses tècniques de cirurgia corneal, si bé el seu èxit ha estat molt relatiu, donat el poc defecte que permetien corregir, així com la temporalitat del seu efecte.
L’autèntic avenç en la correcció definitiva de la presbícia està protagonitzat per les lents intraoculars multifocals. L’estratègia és simple i directa, substituir la lent ocular envellida i disfuncional que és el cristal·lí humà, per una lent intraocular personalitzada a la mesura exacta i multifocal, és a dir, amb capacitat per a enfocar nítidament des de lluny, mitjana i curta distància. Aquestes lents, al no envellir, garanteixen l’estabilitat a llarg termini, i eviten l’aparició de futures cataractes.

Donada la completa gamma de potències i combinacions possibles de les lents intraoculars actuals, pràcticament es poden corregir tots els defectes de refracció associats. D’aquesta manera, els pacients d’aquest grup que a més de vista cansada presentin miopia, hipermetropía o astigmatisme podran eliminar de forma definitiva les seves ulleres, o disminuir moltíssim la seva dependència.

D’igual manera, a molts pacients d’aquest grup se’ls eliminaran les cataractes quan apareguin i podran beneficiar-se de la implantació de lents intraoculars multifocals

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE PRESBÍCIA O VISTA CANSADA

Si m’opero de presbícia amb una lent intraocular, em pot continuar augmentant la presbícia??

No, de cap manera. El causant de l’augment constant de la presbícia és el cristal·lí, que va envellint amb el pas de l’anys. En ser substituït per una lent intraocular multifocal artificial, no existeix la deterioració.

Si tinc miopia, hipermetropía o astigmatisme, puc operar-me igualment de vista cansada?

Donada la completa gamma de potències i combinacions possibles de les lents intraoculars actuals, pràcticament es poden corregir tots els defectes de refracció associats. D’aquesta manera, els pacients d’aquest grup que a més de vista cansada presentin miopia, hipermetropía o astigmatisme podran eliminar de forma definitiva les seves ulleres, o disminuir moltíssim la seva dependència.

Operant-me amb aquesta tècnica, podria tenir cataractes igualment en un futur?

Rotundament, no. EL cristal·lí, que és on es desenvolupen les cataractes, és substituïda per una lent artificial multifocal.

Serà necessari canviar la meva lent en un futur?

Les lents intraoculars actuals estan dissenyades i produïdes amb materials d’últimageneració pel que duren tota la vida.

Es pot entelar o embrutar la meva lent?

Podria ser, tot i que el percentatge d’opacificació amb els nous materials de les lents intraoculars ha baixat en picat i segueix disminuint. Si això passés es resol amb una cirurgia ambulatòria que no requereix passar per quiròfan, el làser YAG.

A partir de quina edat puc operar-me de presbícia?

Quan la presbícia o vista cansada sigui ja manifesta. L’edat de major desenvolupament i la milor epr operar-se és entre els 45-50 anys.

Si tinc cataractes, em puc operar de vista cansada?

I tant que sí! La tècnica quirúrgica és la mateixa. Abans ens assegurarem que les condicions de l’ull compleixin tots els requisits.

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la