Miopia, hipermetropia, astigmatisme
(Cirurgia refractiva)

Què és la Cirugía refractiva?

La cirurgia refractiva és la subespecialitat de l’oftalmologia dedicada a desenvolupar les diverses tècniques quirúrgiques que permeten eliminar o superar els defectes de la refracció ocular, és a dir, la miopia, la hipermetropia, l’astigmatisme i la vista cansada o presbícia. La miopía, hipermetropía i astigmatisme són de fàcil correcció amb cirurgía làser.

Si considerem que, segons dades del Llibre blanc de la visió a Espanya publicat per la patronal FEDAO (Federación Española de Asociaciones del Sector Óptico), un 53,4% de la població espanyola utilitza algun sistema de correcció visual, és a dir, uns 25 milions de persones, és fàcil entendre la importància d’aquesta subespecialitat en la pràctica diària d’una consulta d’oftalmologia

T’encantarà estudiar! Ara més que mai!

Descomptes en cirurgies làser, en cirurgies amb lents intraoculars, en visites, en revisions…
Promoció d’operació d’ulls amb làser per a tu. Només cal que mostris el teu carnet d’estudiant per poder gaudir-la. Vine, la visita informativa també és gratuïta!

M’interessa!

Miopia

Ull més llarg que el promig. Els raigs de llum (la imatge) s’enfoca per davant de la retina. En lloc de centrar les imatges a la retina, el teixit sensible a la llum de la part posterior de l’ull, la lent de l’ull concentra la imatge davant de la retina. Les persones amb miopia tenen una bona visió de curta distancia, però pobre visió de llarga distància.

Els nens d’entorns de ciutat tenen el doble de possibilitats de desenvolupar miopía que nens d’entorns rurals. També existeix una gran diferència per ètnies, essent caucàssics i asiàtics els de major risc +60% als 15 anys I essents els de raça negre del 5.5% als 15 anys. Més d’un 40% de les persones entre 15-54 anys tenen miopía.

Símptomes

Causes i prevenció

Hipermetropia

La hipermetropia, és un tipus comú d’error refractiu on es poden veure objectes distants més clarament que els objectes propers. Tanmateix, les persones experimenten una hipermetropía de maneres  diferents. És possible que algunes persones no notin cap problema amb la seva visió, especialment quan són joves. Per a persones amb hipermetropia significativa, la visió pot ser borrosa per als objectes a qualsevol distància, propera o allunyada.

La hipermetropia pot afectar tant els nens com els adults. Afecta al voltant del 5 al 10% de la població. Les persones amb pares amb hipermetropia tenen més probabilitats de patir la malaltia.

Símptomes

Causes i prevenció

Astigmatisme

L’astigmatisme és un tipus comú d’error refractiu. És una condició en què l’ull no enfoca la llum de manera uniforme a la retina, resultant en problemes de refracció a totes les distàncies.

És possible tenir astigmatisme i no saber-ho. Això és especialment cert per als nens, que no són conscients que la seva visió no és normal. Alguns adults també poden tenir astigmatisme lleu sense cap símptoma. És important fer-se exàmens oculars complets per assegurar-vos que esteu veient el millor possible.

Símptomes

Causes i prevenció

Procediment

LASIK és una de les cirurgies refractives més comunament realitzades en el món. En els últims 20 anys, el procediment s’ha millorat contínuament en eficàcia i seguretat. Estudis recents han demostrat que el LASIK pot ser més segur que l’ús permanent de lents de contacte, i també més econòmic.

En els pacients que tinguin còrnies massa fines, miopies de més de 7 diòptries o en pacients que encara no presentin presbícia o vista cansada, necessitaran l’ús d’una lent intraocular precristaliniania (lent intraocular de colàmere o ICL).

La lent precristaliniana (Lent implantable de colàmere o ICL) està feta d’un avançat material tou, composat de copolímer de col·lagen 100% biocompatible, que proporciona no només protecció UV i correcció de visió permanent, sinó també una qualitat de visió que és nítida, clara i vívida. A més, el procediment ICL no altera permanentment la forma de la seva còrnia. No hi ha manteniment associat amb la lent, i es pretén que romangui en el seu lloc mentre estigui satisfet amb la seva visió. Si en algun moment canvia la seva visió o si desitja que la hi extreguin, pot fer-ho fàcilment i pel fet que la seva còrnia es troba en el seu estat natural, pot buscar altres opcions de correcció de la visió.

Femtolasik

iLASIK és una revolució en la cirurgia LASIK. Representa el pinacle de l’absència de fulles (Femto-LASIK, amb correcció de la visió amb làser totalment personalitzada, i és una de les solucions LASIK premium disponibles en el món avui dia. Amb la introducció del procediment iLASIK, LASIK s’ha tornat encara més predictible i precís. i més segur que mai: amb més de 10 milions de procediments realitzats amb èxit a tot el món, amb excel·lents resultats.

El procediment Femto-LASIK és similar en molts aspectes al del LASIK clàssic. La principal diferència està en la preparació del penjoll cornial. En el LASIK clàssic, això es talla amb el microqueratom (fulla de cort petita), mentre que en Femto-LASIK, es talla amb el làser de femtosegundo.

Tant el làser de femtosegundo com el làser de excímer s’activen a través d’una computadora.

Per tant, femto-LASIK és un procediment LASIK amb làser. Es registra que el femto-làser és una forma més segura i precisa de realitzar el primer pas de la cirurgia LASIK, que és la creació d’un penjoll corneal superficial. A causa de la seva insuperable precisió, és ideal per als qui tenen una prescripció relativament més alta o còrnies relativament primes. La seva exclusiva vora voltada en bisell crea un penjoll més segur i millora la curació més enllà de les formes més antigues del microqueratomo.

PREGUNTES FREQÜENTS

Com puc saber si sóc candidat?

Graduació estable i exempta de patologies oculars. Generalment tenir més de 18 anys i passar les proves oftalmològiques preoperatòries.

Amb quant temps haig de deixar d’usar lents de contacte abans del meu examen i cirurgia i per què?

Pel fet que és important que els seus ulls girin a la seva “forma natural” abans de la seva cirurgia, moltes de les directrius oftalmològiques indiquen que tots els usuaris de lents de contacte toves han deixar d’usar-les  almenys una setmana abans del seu examen i cirurgia i els usuaris de lents de contacte dures, tres setmanes. Aquests són els mínims i, segons la forma en què estiguin fora de forma, els seus ulls poden trigar molt més.

És possible corregir tots dos ulls alhora?

Sí, la majoria dels pacients trien rebre tractament simultani; tot i que poden donar-se circumstàncies en les quals la realització de la cirurgia en un ull alhora sigui preferible. Hi ha alguns cirurgians que prefereixen el tractament d’un ull alhora, però la majoria dels cirurgians no el fan.

Quant dura la cirurgia?

En termes del temps real de la cirurgia, es necessiten aproximadament 20 minuts.

Quan puc reprendre la conducció?

Atès que el 99% dels nostres pacients amb Lasik tindran almenys 20/40 o més (visió de conducció legal) sense les seves ulleres el matí després de la cirurgia, la majoria dels pacients poden reprendre les seves activitats normals el dia després de la cirurgia. Ocasionalment, un pacient pot ser una cosa sensible a la llum o sentir els efectes dels medicaments utilitzats el dia anterior.

Per a aquells pacients que tenen PRK, pot haver-hi un retard una mica major per a la seva recuperació. Això és especialment cert si tots dos ulls es fan al mateix temps, ja que generalment pren més temps recuperar la visió aguda.

Quan puc tornar a la feina?

Depenent dels requisits físics del seu treball, sovint pot tornar a treballar el dia després de la seva cirurgia. La majoria dels pacients prefereixen la cirurgia en un dijous o un divendres per a tenir el cap de setmana per a recuperar-se, encara que aquest programa realment no és necessari. Haurà de protegir els seus ulls de lesions o fregaments. Si treballa en un entorn que causa irritació ocular, pot ser necessari usar protecció ocular i usar lubrificants oculars amb freqüència.

Què passa si la meva visió canvia anys després? És possible tornar a fer la cirurgia?

Sí, es pot tornar a operar.  Si la seva visió canvia al llarg de molts anys, es deu a canvis en l’ull que no estan relacionats amb el tractament amb làser original i reflecteixen canvis de forma estructural en curs dins del seu ull, o alguna altra condició mèdica que afecti l’ull. Aquests, quan sigui segur i apropiat, també poden ser abordats pel procés de retractament fins i tot molts anys després.

Si m’opero amb làser i em quedo embarassada en un futur, pot tornar-me la miopia?

No hi ha evidència científica que demostri que l’embaràs provoqui una publicació o augment de la miopia.

Miopia, hipermetropia, astigmatisme solucionats amb cirurgia refractiva làser en 20 minuts i sense post operatori

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la