Nadons guerxos

És normal que els nadons es posin guerxos de tant en tant? Ens hem de preocupar?.

Aquesta ha estat una pregunta que a la Clínica Oftalmològica del Penedès ens heu fet recurrentment.

Tranquils! És ben normal que els nadons es posin guerxos de tant en tant als primers mesos, i gairebé a les primeres setmanes.

El fet que es posin guerxos es deu a dues raons: a la immaduresa dels músculs oculars i a que quan neixen hi veuen fatal.

Els músculs del cos reben impulsos nerviosos relativament ineficaços a l’hora de moure’ls, produint moviments maldestres i gens coordinats.

Doncs bé, succeeix el mateix amb els músculs dels ulls, que en ser immadurs, fan que els ulls es moguin sense coordinació darrere d’alguna cosa que els ha cridat l’atenció, arribant de vegades a creuar tots dos ulls.

També s’ha de tenir en compte que hi veuen molt malament. Tenen un enfocament molt pobre, ja que només són capaços de veure amb relativa nitidesa allò que està a uns 20-30 cm. sent la distància necessària per poder reconèixer a la seva mare o el seu pare quan l’agafen en braços, o quan estan mamant.

Ara bé, quan tracten de mirar coses que estan més lluny acaben posant-se guerxos en tractar d’enfocar i veure be alguna cosa pel que encara no estan preparats.

En definitiva, que és normal que no hi vegin massa bé i és ben normal que es posin guerxos. Amb el temps deixen de fer-ho. Si passats uns mesos ho segueix fent, llavors sí cal preguntar al pediatre, per si aquest estrabisme hagués de controlar-se.

Ah! I, si en teniu ocasió, penseu a fer-los una bona foto quan estan guerxos, serà motiu de forces comentaris i rialles en família passats uns anys!

Demana

HoRA

Des d’aquí pots demanar hora.
Contactarem ben aviat per confirmar-la

50% de descompte 1a visita
demanant-la via web